Beveiliging van data

Elke dag wordt er een enorme hoeveelheid data geproduceerd en opgeslagen op computers en servers. Het verlies van bedrijf kritische data leidt bij het MKB vaak tot onherstelbare schade aan de bedrijfsvoering.  Aangezien het verlies van data altijd onverwachts gebeurt, moet u een goed back-up systeem hebben dat belangrijke data beschermt, en de kopie van de data bewaart als er data moet worden hersteld in geval van dataverlies. Het is essentieel voor bedrijven.
Er zijn verschillende methoden om een backup te maken. Computer Troubleshooters ondersteunt deze oplossingen en adviseert u graag welke methode het best past bij uw organisatie en wensen.

Online Backup

Klanten kunnen ook gebruik maken van onze online backup oplossingen. Automatisch worden dagelijkse backups gemaakt via internet. Backups worden beveiligd met uw eigen codeer sleutel. De online backupservers gebruiken replicatie zodat uw data nooit op één plek is opgeslagen. Bij een grote calamiteit zijn uw gegevens nog extern opgeslagen.

online backup

Computer Troubleshooters biedt een goedkope en veilige oplossing aan voor online backup. Met deze oplossing kunt u ook eenvoudig SQL, mySQL database en exchange backups maken. Voordeel is dat er geen hardware en personeel meer nodig is om automatisch uw bedrijfskritische data in geval van een calamiteit te kunnen restoren vanaf de online server in een beveiligd datacenter. Nadeel is dat de server bij een crash volledig opnieuw ingericht moet worden en de data worden teruggeplaatst. Dit proces kost tijd.

Backup Disaster Recovery

Een NAS (server) is het ideale back-up centrum, met een grote opslagcapaciteit en een uitstekende overdrachtssnelheid van bestanden om bedrijven goed bij te staan met effectieve back-up taken. Naast een back-up centrum is de NAS ook in staat om data gemakkelijk een back-up te maken naar externe opslagapparatuur, andere servers en cloudback-upservices van derden.
Op deze wijze kan een back-up worden gemaakt op de NAS server op uw locatie, maar de gegevens kunnen ook extern worden veiliggesteld.

Betrouwbare virtualisatie back-up server
Veel bedrijven maken gebruik van virtualisatie in de IT-omgeving. Met deze oplossing zijn we in staat een van een gevirtualiseerde omgeving ook een back-up te maken. Zo heeft u een betrouwbare virtualisatie back-up server, waarmee u een back-up kan maken van virtuele servers. Bij een grote calamiteit hoeft uw server niet meer handmatige opnieuw ingericht te worden en daarmee kunnen we in geval van een “disaster”, de IT omgeving veel makkelijker herinrichten en kunt u veel sneller weer volledig aan de slag.

Data Recovery

Computer gebruikers en vele computerdeskundigen beschouwen verloren gegevens vaak als permanent verwijderd, zonder hoop voor data herstel. Jammer genoeg is veel van de informatie over dataverlies en data recovery onduidelijk of onnauwkeurig. Data recovery is het proces van het herwinnen van de data die verloren is gegaan. Dit kan voorkomen bij hard disks, RAID configuraties, draagbare opslagmedia, cd/dvd etc. De oorzaken hiervan kunnen variëren van een softwarematig probleem, blikseminslag, water- of brandschade tot aan menselijke fouten. Ongeacht wat de reden is van het data verlies, kunnen onze ervaren technici in 95% van de gevallen uw data succesvol herstellen wanneer deze in behandeling is. Bij fysieke schade aan een harde schijf is het heel belangrijk om eerst vast te stellen welk onderdeel van de schijf beschadigd is. Zodra het duidelijk is waar het probleem zit, volgt er een manipulatie proces. Tijdens het manipulatie proces wordt het beschadigde onderdeel van de schijf tijdelijk vervangen. Hiervoor moeten er identieke onderdelen gebruikt worden. De mogelijkheid om uw e-mails terug te vinden hangt sterk af van het type e-mail programma dat u gebruikt. Foto bestanden zijn vaak lastig te traceren door recovery software omdat deze zich op meerdere locaties kunnen voordoen door veelvoudig gebruik. Belangrijk is dan om zoveel mogelijk informatie te weten over de desbetreffende bestanden zoals bijv. het bestandsformaat (jpeg, tiff, gif, bit-map). Helaas blijft er een risico bestaan dat indien u het bestand heeft gevonden deze alsnog beschadigd is waardoor de afbeelding niet goed wordt weergegeven.

WordPress Themes
DeVision WordPress Theme from ThemeShift

© 2013 Computer Troubleshooters